Real Madrid verslaat Sevilla in extremis en pakt Europese prijs na Carvajal-solo

09-08-2016 23:15
13

Real Madrid heeft dinsdagavond beslag gelegd op de Europese Super Cup. In een bijzonder spannende wedstrijd in Trondheim wonnen de Madrilenen uiteindelijk in de verlenging met 3-2 van Europa League-winnaar Sevilla. Dani Carvajal zorgde in de 119e minuut voor de winnende treffer, na een late gelijkmaker van Sergio Ramos in de reguliere speeltijd.

Sevilla kwam snel in de eerste helft al op achterstand tegen de winnaar van de Champions League van afgelopen seizoen door een geweldige goal van Marco Asensio, die zijn debuut maakte voor Real Madrid na vorig seizoen aan Espanyol te zijn verhuurd. De middenvelder, zoon van een Nederlandse moeder, schoot van grote afstand fantastisch raak en bezorgde zijn club daarmee de voorsprong, die nog voor rust uit handen werd gegeven.

Vier minuten voor tijd was het namelijk Franco Vazquez die Sevilla weer op gelijke hoogte bracht. In de tweede helft was het duel in evenwicht, met weinig kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het Sergio Ramos die de fout in ging en Vitolo in het strafschopgebied over het been legde. De net ingevallen Yevheniy Konoplyanka ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje. Lang leek Sevilla de prijs te gaan pakken, maar het was diezelfde Ramos die alles deed veranderen in de derde minuut van blessuretijd. De verdediger zorgde, net als in de Champions League-finale van 2014 tegen Atlético Madrid, voor de late gelijkmaker.

Tot overmaat van ramp voor Sevilla moest het in de verlenging ook nog eens met tien man vanwege de tweede gele kaart van Timothee Kolodziejczak. Real Madrid drong aan, kreeg ook genoeg kansen en zag zelfs een treffer van Ramos afgekeurd worden, maar moest lang wachten op de verlossing, die uiteindelijk kam via Dani Carvajal. In de 119e minuut scoorde de rechtsback na een geweldige solo en bracht hij Real Madrid de Super Cup.