'Poker rond Van der Vaart ten einde: hoger loon dan club hoopte, sponsors helpen'

'Poker rond Van der Vaart ten einde: hoger loon dan club hoopte, sponsors helpen'

09-08-2016 23:42
18

Na tien dagen van 'spannende pokeronderhandelingen' is de transfer van Rafael van der Vaart naar FC Midtjylland zo goed als rond, meldt Ekstra Bladet dinsdagavond. De middenvelder gaat een tweejarig contract in Denemarken tekenen.

Van der Vaart heeft de medische keuring al zonder problemen afgelegd. Midtjylland wacht nu nog op de handtekening van Real Betis, alvorens het aan de slag gaat met het afronden van de laatste details. Van der Vaart krijgt een contract voor twee jaar met een salaris dat iets hoger is uitgevallen dan Midtjylland hoopte. De club zette in op een loon van 800.000 euro, maar moest dat tijdens de onderhandelingen licht verhogen.

De helft van het salaris van Van der Vaart wordt door sponsors betaald. De middenvelder kan volgende week al zijn waarde bewijzen tijdens de play-offs in de Europa League. FC Midtjylland neemt het daarin op tegen het Turkse Osmanlispor.

Inmiddels heeft Midtjylland ook een persconferentie aangekondigd. Woensdagmiddag om 15.00 uur wordt 'een topspeler' gepresenteerd. Niemand twijfelt eraan dat dit Van der Vaart zal zijn.