'Overmars onder druk: Ziyech genegeerd en 'hapsnap-werkwijze' Westermann'

'Overmars onder druk: Ziyech genegeerd en 'hapsnap-werkwijze' Westermann'

10-08-2016 08:10
94

Dat Marc Overmars er nog steeds niet in geslaagd is een spits en buitenspeler voor Ajax te vinden, zorgt voor onrust. Steeds meer mensen binnen de club plaatsen twijfels bij het besluiteloze handelen van de technische leiding.

Dat meldt Voetbal International. Volgens het weekblad droegen de scouts van Ajax de voorbije periode 'talloze directe versterkingen' aan, maar weigerde de clubleiding door te pakken. Ook de naam van Hakim Ziyech is door de scouts naar voren geschoven als ideale versterking. Het technisch hart deed echter niets en daar is binnen de Arena steeds meer kritiek op.

Bovedien zijn er twijfels over het halen van de twee Colombianen Davinson Sanchez en Mateo Cassierra. Volgens VI was 'zeker niet iedereen het intern eens' over de komst van de twee tieners, van wie niet verwacht kan worden dat zij zich na zo'n verhuizing als directe versterking kunnen presenteren.

Westermann
Opmerkelijk is voorts de 'hapsnap-werkwijze' rond de transfer van Heiko Westermann. Volgens VI heeft de scouting van Ajax de Duitse verdediger niet één keer aan het werk gezien voor hij werd vastgelegd. Zelfs Bert van Marwijk, zijn oud-trainer bij Hamburger SV, werd niet opgebeld. Ajax ging puur af op de tip van Rafael van der Vaart en besloot Westermann een tweejarig contract onder zijn neus te schuiven.

Ajax ontving weliswaar de indrukwekkende som van 34 miljoen voor Arek Milik, maar de komende periode zal Overmars zich ook als inkoper moeten bewijzen.