'Exodus United op komst: 'Schweinie' klaar, vraagtekens bij vijf anderen'

'Exodus United op komst: 'Schweinie' klaar, vraagtekens bij vijf anderen'

10-08-2016 08:43
8

Manchester United heeft de ploeg voor komend seizoen staan en dus kan er gekeken worden naar de overbodige spelers. De club heeft er vertrouwen in dat Bastian Schweinsteiger voor de transferdeadline verkocht gaat worden.

Dat meldt Manchester Evening News. Door de komst van Paul Pogba is Schweinsteiger overbodig geworden. De Duitse 32-jarige middenvelder kreeg dat enkele weken geleden al van José Mourinho te horen. De clubleiding denkt dat er genoeg opties zullen komen om de routinier van de loonlijst te schrappen.

Adnan Januzaj mag eveneens vertrekken, maar niet permanent. United wil nog altijd afwachten of de Belgische snelheidsduivel zich spectaculair ontwikkelt. Een verhuur is daardoor de beste optie. Vorig seizoen pakte een verhuurperiode bij Borussia Dortmund niet goed uit. Sunderland, waar oud-United-trainer David Moyes nu aan het roer staat, zou geïnteresseerd zijn in Januzaj.

Mata en vier anderen
Daarnaast staan er vraagtekens achter Juan Mata, de middenvelder die eerder bij Chelsea niet goed uit de verf kwam onder Mourinho. De United-leiding hoopt dat hij zich wil schikken in een rol waarbij hij in de pikorde achter Wayne Rooney, Jesse Lingard en Henrikh Mkhytarian staat.

Over Marcos Rojo, Phil Jones, Ashley Young en Matteo Darmian bestaan eveneens twijfels, maar of zij echt weg moeten is nog niet besloten. De namen van Daley Blind en Memphis Depay worden door de regionale krant niet genoemd.