United-spelers 'verrast' door Zlatan: 'Waarschijnlijk nog meer door de persoon'

United-spelers 'verrast' door Zlatan: 'Waarschijnlijk nog meer door de persoon'

10-08-2016 09:35
14

De komst van Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United lijkt de speelkansen van Marcus Rashford geen goed te doen, maar José Mourinho denkt daar anders over. Volgens de manager is de Zweed het ideale rolmodel voor het achttienjarige toptalent.

"Ik denk dat de andere spelers verrast zijn door Zlatan", zegt Mourinho tegen BT Sport. "Niet door zijn kwaliteiten, die kent iedereen. Ze zijn verrast door zijn toewijding en motivatie, want we hebben het wel over een 34-jarige man die al heel veel heeft gewonnen in zijn carrière. Waarschijnlijk zijn ze nog meer verrast door de persoon. Hij is een goede vent. Hoe hij eruit ziet, is niet hoe hij eigenlijk is."

Mourinho kwam onlangs al met een mooie anekdote over Ibrahimovic, die de talenten van United volgens de Portugees perfect weet te raken. "Hij is geweldig met de jonge spelers. Ik denk dat zijn aanwezigheid voor Rashford een geschenk is. Mensen kunnen zeggen dat Marcus niet veel gaat spelen, zoals vorig seizoen wel het geval was, maar dit is ook belangrijk voor zo'n jongen."

Mourinho is er dan ook van overtuigd dat Ibrahimovic een succes wordt op Old Trafford. "Hij had geen grotere competitie kunnen kiezen om zijn loopbaan te beëindigen en wij konden ons geen betere spits wensen, aangezien we een team aan het bouwen zijn. Hij geeft ons stabiliteit."