Update: Ajacied bijna fit verklaard: Als zijn lichaam dit goed doorstaat

Update: Ajacied bijna fit verklaard: "Als zijn lichaam dit goed doorstaat"

11-08-2016 14:59
16

Een meevaller voor Ajax en coach Peter Bosz in de aanloop naar de play-offduels met FK Rostov. Amin Younes is fit genoeg om komend weekend zijn wedstrijdrentree te maken, meldt Voetbal International.

De Duitse linksbuiten is hersteld van een liesblessure die hem tijdens het eerste Eredivisie-duel met Sparta en de return tegen PAOK Saloniki aan de kant hield. De terugkeer van Younes is belangrijk richting de duels met FK Rostov. Bosz koos bij afwezigheid van Younes voor Mateo Cassierra en Daley Sinkgraven als vleugelspitsen bij een 4-3-3-systeem.

Bosz moet voor de wedstrijd tegen Roda JC van komend weekend wel schuiven in zijn verdediging. Joël Veltman is door zijn rode kaart tegen Sparta niet inzetbaar in de Amsterdam Arena. Volgens Voetbal International maakt Davinson Sánchez kans op zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van Ajax. De Colombiaanse nieuweling deed maandag al mee bij de beloften tegen FC Emmen.

Update 11/8 14.59 uur: Ajax-coach Peter Bosz is nog niet helemaal zeker van de beschikbaarheid van Amin Younes tijdens het duel met Roda JC komende zaterdag. Het ziet er wel positief uit voor de Duitser. "Als het vrijdag tijdens de training weer goed gaat, neem ik hem op in de wedstrijdselectie", zei Bosz op de persconferentie van Ajax. "Hij heeft vandaag alles meegedaan, op een nat veld. Als zijn lichaam dit goed doorstaat, durf ik hem wel fit te verklaren."