PSV breidt selectie uit met bijzondere nieuwkomer: 'Die wereld blijft groeien'

PSV breidt selectie uit met bijzondere nieuwkomer: 'Die wereld blijft groeien'

10-08-2016 13:40
45

Als eerste club in Nederland gaat PSV een eSports-speler aan de selectie toevoegen. Die gamer mag namens PSV deelnemen aan nationale en internationale eSports-toernooien, waarop spellen als FIFA gespeeld worden.

West Ham United kondigde in mei al als eerste club in Engeland aan dat de selectie heeft uitgebreid met de 24-jarige FIFA-gamer Sean Allan. Nu volgt ook PSV in Nederland. "Wij vinden het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt", legt manager marketing en media Guus Pennings uit op de website van de club. "De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen."

PSV organiseert dit najaar een groot FIFA17-toernooi in het Philips Stadion. Spelers vanaf 16 jaar mogen daaraan deelnemen. Vervolgens wordt na een uitgebreide selectieprocedure de meest geschikte kandidaat gekozen van de deelnemers die zich daarvoor gekwalificeerd hebben.

De eSports-gamer krijgt een contract bij PSV, mag gebruik maken van de faciliteiten van de club en zal op kosten van PSV de club gaan vertegenwoordigen op toernooien. En, voegt Pennings daaraan toe: "Natuurlijk komt hij of zij vanaf volgend seizoen ook op de jaarlijkse elftalfoto."

Koen Weijland ontpopte zich het voorbije jaar tot een prominente speler in de eSports-wereld. Hij bereikte de nummer 1-positie van de wereldranglijst en heeft zelfs zijn eigen YouTube-kanaal