Transfer Van der Vaart rond: Laten zien dat ik nog steeds een grote speler ben

Transfer Van der Vaart rond: "Laten zien dat ik nog steeds een grote speler ben"

10-08-2016 15:26
28

Het is officieel: Rafael van der Vaart gaat in Denemarken bij FC Midtjylland spelen. De 33-jarige middenvelder is woensdag gepresenteerd aan de Deense pers en tekent voor twee jaar.

Op een drukbezochte persconferentie maakte Midtjylland bekend dat de oud-international van Oranje definitief bij de club heeft getekend. Van der Vaart kwam ook aan het woord. "Ik ben heel blij. Het was een lange week", aldus de Nederlander. "Vandaag is een mooie dag voor mij en voor de club."

"Ik wil de mensen bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben, want het was niet makkelijk", doelt hij onder meer op diverse sponsoren die ervoor gezorgd hebben dat Midtjylland genoeg financiële armslag had. "Ik wil graag weer gaan spelen en laten zien dat ik nog steeds een grote speler ben. Ik ben ervan overtuigd dat ik daarin ga slagen."

Van der Vaart komt over van Real Betis, waar hij uiteindelijk slechts één jaar speelde. Zijn contract daar liep nog twee jaar door, maar de Spaanse club was dankzij het salaris van Van der Vaart bereid om mee te werken aan een transfer. Eerder speelde Van der Vaart voor Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en wederom Hamburger SV.