Traoré topkandidaat bij Ajax, race tegen de klok voor Amsterdammers

Traoré topkandidaat bij Ajax, race tegen de klok voor Amsterdammers

10-08-2016 17:40
182

EXCLUSIEF - Ajax wil Bertrand Traoré als opvolger van Arek Milik naar Amsterdam halen. De Amsterdammers hopen de in Burkina Faso geboren aanvaller nog voor het duel met FK Rostov te huren van Chelsea, weet VoetbalPrimeur.

Achter de schermen werkt Ajax zelfs al aan het papierwerk zodat snel gehandeld kan worden als er met alle partijen een akkoord is. Dat is nodig omdat Traoré een speler van buiten de Europese Unie is.

Wedden

Meer odds

Ajax heeft tot maandag 24.00 uur om bij de UEFA een nieuwe speler aan te melden voor de play-offs van de Champions League. Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de club niet reageert op transfers zolang deze nog niet officieel zijn.

Hereniging met Bosz?
Traoré kan in de Arena herenigd worden met Peter Bosz. Bij Vitesse werkten de twee al anderhalf seizoen succesvol samen. Begin 2014 werd Traoré door Chelsea in Arnhem gestald. Uiteindelijk maakte hij in 48 Eredivisie-wedstrijden zeventien doelpunten. Veertien treffers daarvan werden in het seizoen 2014/'15 gemaakt.

Ajax is sinds het vertrek van Milik op zoek naar een vervanger. Naast Traoré werden ook Bas Dost en Sebastien Haller gelinkt aan de vacante positie, maar Ajax gaat voor de oud-Vitessenaar.

Weinig perspectief in Engeland
Bij Chelsea was er voor de in Burkina Faso geboren speler geen zicht op speelminuten. Diego Costa, Michy Batshuayi en Löic Remy stonden in de pikorde boven hem. De nieuwe trainer Antonio Conte was bovendien op zoek naar nóg een centrumaanvaller. Het contract van Traoré bij Chelsea loopt tot medio 2018.

Traoré mocht van Guus Hiddink vorig seizoen aan het grote werk ruiken. Hij kwam tien keer in actie in de Premier League, waarvan negen onder het bewind van interim-trainer Hiddink. In die duels scoorde hij twee keer.