Update: 'Bayern München heeft gelogen tegen Götze, zo zat het'

Update: 'Bayern München heeft gelogen tegen Götze, zo zat het'

11-08-2016 19:05
31

Als Borussia Dortmund zondag tegen Bayern München speelt om de Duitse Super Cup, zijn alle ogen gericht op Mario Götze. De Duitse middenvelder verruilde deze zomer 'Der Rekordmeister' voor 'zijn' Dortmund. David Alaba van Bayern hoopt dat Götze vriendelijk wordt begroet.

Zijn vertrek drie jaar geleden naar Bayern werd Götze absoluut niet in dank afgenomen door de fans van Dortmund. "Het wordt zondag vanwege de terugkeer van Götze erg speciaal", zegt Alaba tegen BILD. "Hij heeft veel voor BVB gedaan. Ik hoop niet dat hij wordt uitgefloten."

Wedden

Meer odds

Borussia-baas Hans-Joachim Watzke begrijpt niet waarom Götze zo werd gehaat vanwege zijn Bayern-transfer. "Ik heb dat nooit begrepen. Natuurlijk waren we toen teleurgesteld. Mario was hét voorbeeld voor onze jeugdopleiding, maar hij heeft niets verkeerd gedaan."

Götze haalde in München nooit zijn niveau van zijn Dortmund-tijd. "Hopelijk zien we hier de oude Mario terug", zegt Watzke. 

Update 19:01: Hans-Joachim Watzke gaat tegenover Die Zeit dieper in op de reden waarom Götze nooit is geslaagd bij Bayern. "Omdat iemand binnen Bayern Mario een leugen heeft verteld. Ik zal geen namen noemen, maar dat is hoe het zat."