Opmerkelijk besluit in Spanje: Villarreal neemt afscheid van succestrainer

Opmerkelijk besluit in Spanje: Villarreal neemt afscheid van succestrainer

10-08-2016 23:51
9

Een opmerkelijk besluit in Spanje: Villarreal heeft trainer Marcelino García Toral en diens assistenten de laan uitgestuurd. De breuk is opvallend, omdat de Primera Division over een week van start gaat. Daarvoor speelt de club ook nog het eerste duel in de voorronde van de Champions League met AS Monaco.

In een officieel statement op woensdagavond gaat Villarreal niet in op de reden van het vertrek van Marcelino. 'In de komende uren wordt meer bekend over de opvolging', valt te lezen op de website van de Spanjaarden.

De mededeling is niet alleen opmerkelijk vanwege het moment, maar ook vanwege de status van Marcelino. Hij was in de laatste drieënhalf jaar succesvol met Villarreal. El Submarino Amarillo werd vorig seizoen vierde in de Spaanse competitie, achter kampioen FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid.

Met die vierde plaats maakt Villarreal dit seizoen kans op deelname aan de Champions League. Om dat te bereiken dienen de Zuid-Europeanen in het kwalificatietoernooi af te rekenen met AS Monaco. Marcelino bereikte vorig seizoen ook de halve finale van de Europa League, waarin verliezend finalist Liverpool te sterk was.