Bosz gaat uitvoerig in op Traoré: 'Wil hem graag hebben, een echte Ajax-spits'

Bosz gaat uitvoerig in op Traoré: 'Wil hem graag hebben, een echte Ajax-spits'

11-08-2016 12:38
32

Peter Bosz is in zijn nopjes met de aanstaande komst van Bertrand Traoré. De trainer van Ajax bevestigde donderdag dat de club in gesprek is met Chelsea over de spits.

"Het is nog niet helemaal rond, maar ik wil hem graag hebben. Ik vind het een Ajax-spits", zei Bosz op een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Roda JC. Dat Traoré pas twintig is, maakt Bosz niet veel uit. "Als ik moet kiezen tussen een goede spits of een ervaren spits, kies ik liever voor een goede spits. Deze jongen heeft in ieder geval anderhalf jaar ervaring in de Eredivisie en heeft daarna een seizoen in de Premier League gespeeld."

"Ook nu in de voorbereiding (met Chelsea, red.) begon hij tegen niet misselijke tegenstanders in de basis. Daarom maakte ik me ook een beetje zorgen of het nog wel door zou gaan. Ik ben er ook pas gerust op als hij hier op het trainingsveld staat", aldus de opvallend openhartige Bosz. 

Bosz toonde zich op de persconferentie lyrisch over de kwaliteiten van Traoré. "Ik vind hem inderdaad vrij compleet. Ik ben bijna twintig jaar trainer, maar ik ben heel weinig spelers tegengekomen die mij vanaf de eerste dag konden verrassen in de dingen die ze doen. Ik herinner me dat hij bij Vitesse voor het eerst mee ging trainen. Toen hadden we echt zoiets van: wat heeft hij gedaan? Hij verraste me echt in de dingen die hij deed."

Als het aan de oud-trainer van Vitesse lag, was Traoré zelfs naar Maccabi Tel Aviv gekomen. "Ik heb een hele wilde poging ondernomen, maar dat was echt kansloos", lacht Bosz daar nu om. Onlangs hadden de twee weer contact toen Chelsea in Los Angeles op trainingskamp was. "Toen merkte ik wel dat hij Ajax een hele serieuze club vindt. Ik weet dat er ook Premier League-clubs geïnteresseerd in hem zijn, maar het was niet zo dat hij niet terug wilde naar Nederland en Ajax niet interessant vond."