Update: Fenerbahçe forceert vertrek Pereira en maakt weg voor Advocaat vrij

Update: Fenerbahçe forceert vertrek Pereira en maakt weg voor Advocaat vrij

15-08-2016 13:59
9

Robin van Persie en Gregory van der Wiel zitten even zonder trainer bij Fenerbahçe. De Turkse club heeft hoofdcoach Vitor Pereira donderdag ontslagen.

Pereira slaagde er in de voorronde van de Champions League niet in om Fenerbahçe in de race te houden voor een plek in het hoofdtoernooi. In de tweede voorronde werd de club uitgeschakeld door AS Monaco, dat nu met Villarreal in de play-offs gaat strijden om een ticket voor de Champions League. Pereira was een jaar werkzaam als trainer van Fenerbahçe.

Eerder deze zomer versterkte de oud-coach van FC Porto zich nog met Van der Wiel, die transfervrij overkwam. Het afgelopen jaar had Pereira al de beschikking over Van Persie, die een jaar geleden werd gekocht van Manchester United. Gedurende het afgelopen seizoen werd er gesproken over een slechte relatie tussen Van Persie en Pereira, wat overigens werd ontkend door laatstgenoemde. "Ik heb geen enkel probleem met Van Persie." In de competitie werd Pereira met Fenerbahçe afgelopen seizoen tweede achter kampioen Besiktas.

Update 13/8 12.08: Robin van Persie en Gregory van der Wiel krijgen officieel te maken met een nieuwe trainer bij Fenerbahçe. De Turkse topclub bevestigt dat de 48-jarige Portugees op straat staat, nadat hij zaterdagochtend niet was komen opdagen voor de training. Pereira ziet een langer verblijf in Turkije niet zitten door de onzekere politieke situatie in het land.

Update 15/8 13.59: Het vertrek van Pereira was min of meer al bevestigd door Fenerbahçe, maar maandag maakte de club bekend dat het contract van de trainer éénzijdig is opgezegd. Dat maakt de weg vrij voor Dick Advocaat, die begin deze middag op het vliegtuig naar Istanbul is gestapt om zijn contract voor één seizoen te gaan ondertekenen. Cor Pot gaat als assistent met hem mee.