De Bruyne reageert op komst van nieuwe baas: Ik ben opgetogen

De Bruyne reageert op komst van nieuwe baas: "Ik ben opgetogen"

11-08-2016 20:13

Pep Guardiola zwaait sinds enkele weken de scepter bij Manchester City. En dat heeft zo zijn invloed op een aantal Belgen. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne moeten nu luisteren naar de Spaanse coach. En dat vindt De Bruyne niet heel erg. 

De Rode Duivel ziet de komst van Guardiola als een verrijking. De Spanjaard maakte al een goede beurt bij The Citizens. "Ik ben opgetogen", geeft De Bruyne aan in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb hem een paar keer ontmoet en volg de training. Het is een beetje tactischer geworden, hij heeft veel ideeën. Ik kijk ernaar uit om speelklaar te geraken en al die ideeën in de praktijk om te zetten."

De Bruyne kan nog veel leren van Guardiola. Maar als kind waren andere mensen een inspiratie. "Toen ik klein was, wilde ik altijd maar dichter naar het doel gaan. Ik wilde altijd maar scoren en iets creëren. Dat aanvallende heeft altijd al in mij gezeten. Ik keek vroeger echt op naar Zidane en Ronaldinho. Twee compleet verschillende spelverdelers, maar allebei ongelooflijk."