'Ajax volgt bewegingen rond Ziyech: spelmaker ziet Amsterdam als optie'

'Ajax volgt bewegingen rond Ziyech: spelmaker ziet Amsterdam als optie'

12-08-2016 07:02
146

Ajax houdt de situatie van Hakim Ziyech in de gaten. De aanvallende middenvelder van FC Twente sluit op zijn beurt een verhuizing naar een Nederlandse topclub niet langer uit, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant kan de aanwezigheid van trainer Peter Bosz een belangrijke factor worden in de keuze van Ziyech, die al clubs uit grote en kleine Europese competities naar hem zag informeren. Hoewel hij nog altijd het shirt van Twente draagt, is de belangstelling voor de 23-jarige Marokkaan allerminst verdwenen.

Naast aanbiedingen uit Spanje, Rusland, Turkije en Portugal mag Ziyech zich ook verheugen op serieuze belangstelling uit de Serie A en de Premier League. Technisch directeur Ted van Leeuwen van de Enschedese club gaf onlangs aan dat hij uiterlijk begin volgende week duidelijkheid verwacht. Hij kreeg al biedingen voor de spelmaker binnen van bijna tien miljoen euro.

Behalve Ajax volgen ook Ronald Koeman (Everton) en Frank de Boer (Internazionale) de bewegingen rond Ziyech op de voet. Beide Nederlandse trainers zouden de exceptionele kwaliteiten van de Twente-ster onderschrijven, maar Ajax is door de aanwezigheid van Bosz een stuk interessanter geworden.