Update: 'Heracles in afrondende fase voor beoogde Bel Hassani-vervanger'

Update: 'Heracles in afrondende fase voor beoogde Bel Hassani-vervanger'

12-08-2016 16:20
15

Lerin Duarte kan mogelijk op korte termijn weer aan de slag bij zijn oude club Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder liet zijn contract bij Ajax ontbinden, omdat Duarte hoopt op een terugkeer in Almelo.

Dit bevestigt zaakwaarnemer Winny Haatrecht tegenover De Telegraaf. "Door de interesse van onder meer Heracles hebben Lerin en ik Ajax gevraagd om zijn contract tot de zomer van 2017 te ontbinden", aldus Haatrecht. De club van trainer John Stegeman informeerde naar de middenvelder. Ajax maakte donderdag melding van de contractontbinding van Duarte.

De Ajax-periode van de 26-jarige Duarte is uitgelopen op een groot fiasco. In 2013 werd de middenvelder voor een bedrag van 2,5 miljoen euro overgenomen van Heracles, maar aanspraak op een basisplek maakte hij nooit. Duarte werd onder meer verhuurd aan sc Heerenveen en NAC Breda, maar ook bij die clubs kon de middenvelder geen hoge ogen gooien.

Update 16.20: De onderhandelingen tussen Heracles Almelo en Lerin Duarte over een hereniging zitten in de afrondende fase. Dat meldt Voetbal International. De linksbenige middenvelder is transfervrij na zijn contractontbinding Ajax. Duarte, de beoogde vervanger van de zeer gewilde Iliass Bel Hassani, speelde eerder van 2011 tot 2013 voor Heracles.