Turkse eigenaar Fortuna ambitieus: 'Borussia Dortmund een mooi voorbeeld'

Turkse eigenaar Fortuna ambitieus: 'Borussia Dortmund een mooi voorbeeld'

12-08-2016 08:00
14

Isitan Gün wil de weg omhoog inzetten met Fortuna Sittard. De Turkse zakenman, die de Limburgse club vorige maand uit het niets overnam, heeft grootse plannen.

"Iemand in Nederland tipte ons een paar maanden geleden, over een club met issues. We hebben snel een paar vergaderingen belegd met directeur Paul van der Kraan. Daarna moesten we snel beslissen", vertelt Grün aan Voetbal International. Als de Turk niet was ingestapt, was Fortuna zelfs failliet gegaan. "Zo is het mij verteld. Maar dat gevaar is geweken. The only way is up."

Volgens VI is met de overname twee miljoen euro gemoeid. "Het Nederlandse voetbal spreekt me aan", stelt Gün, die jarenlang voor Galatasaray werkte en zijn geld verdiende in de energiesector. "Ik heb hem helaas nooit zien spelen, maar Johan Cruijff was een idool van me. Zijn overlijden heeft me diep geraakt. Bijzonder om nu in zijn land aan het werk te gaan."

De problemen in Sittard schrikken hem niet af. "Ach, zoveel clubs hebben problemen gekend. Kijk naar Borussia Dortmund. Nog niet zo lang geleden hadden ze nog geen geld om de spelersbus te betalen. Situaties kunnen altijd keren, als je maar de juiste beslissingen neemt. Borussia is een mooi voorbeeld. In Sittard gaan we ons eigen succesverhaal schrijven."