Koeman baalt van voorganger: 'Ze hebben zes, zeven weken vakantie gehad'

Koeman baalt van voorganger: 'Ze hebben zes, zeven weken vakantie gehad'

12-08-2016 08:35
2

Ronald Koeman heeft een kleine sneer uitgedeeld aan zijn voorganger bij Everton, Roberto Martinez. De Nederlandse manager vindt dat de Spanjaard de selectie van Everton te lang vrijaf heeft gegeven.

Koeman riep zijn spelers weliswaar eerder terug van het zomerreces, maar die hebben toch een conditionele achterstand. "Mijn ploeg zal pas over twee à drie weken honderd procent fit zijn. Als ik de fysieke conditie vergelijk met die van mijn spelers bij Southampton, denk ik dat ze op zeventig procent zitten", zegt de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord tegen The Daily Mirror.

"Ze hebben zes, zeven weken vakantie gehad, dat is niet goed en daarom zijn ze nog niet op niveau", vervolgt Koeman, die zijn voorganger Martinez de planning zag opstellen voor de voorbereiding. "Ik wil niet te diep ingaan op het verleden, maar ik stel enkel vast dat mijn team maar aan zeventig procent van de fysieke mogelijkheden zit van wat ik denk dat vereist is in de Premier League."

Martinez werd in mei ontslagen door Everton. Begin deze maand werd hij aangesteld als opvolger van Marc Wilmots bij de Rode Duivels.