Ajax-spits ziet concurrentie toenemen: 'Dat is best een lastige situatie voor mij'

Ajax-spits ziet concurrentie toenemen: 'Dat is best een lastige situatie voor mij'

12-08-2016 09:00
9

Kaj Sierhuis klopt op de deur bij Ajax. De zeventienjarige aanvaller tekende onlangs zijn eerste contract bij de Amsterdamse club, maar ziet dat de concurrentie voor een plek in de selectie van Peter Bosz fors is.  

Sierhuis verwacht vooralsnog weinig. Ajax trok deze zomer namelijk Mateo Cassierra aan en ook Kasper Dolberg en hoogstwaarschijnlijk Bertrand Traoré zijn opties voor de spitspositie. "Dat is best wel een lastige situatie voor mij", geeft de aanvaller toe in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Maar je weet: als je bij Ajax speelt kan dat gebeuren. Er is altijd concurrentie, in welk team je ook speelt. Je moet altijd vechten voor je plekje."

"Maar je weet dat als een jongen voor veel geld wordt gehaald, hij ook kansen krijgt", vervolgt Sierhuis. "Aan de andere kant: Kasper Dolberg, vorig jaar nog teamgenoot van mij, heeft onlangs in de voorronde van de Champions League een heel belangrijk doelpunt tegen PAOK gemaakt. Dat prikkelt me wel. Ik weet dat ik nu dichtbij ben."

Sierhuis heeft een goede band met de Deen. "Kasper was een van de eerste die mij feliciteerde met mijn contract. Ik heb nu van Ajax het vertrouwen gekregen om de komende drie jaar te werken aan mijn verbeterpunten en de stap naar het eerste elftal te maken. Naast inzet, heb je daar ook een beetje geluk bij nodig."