'FC Twente verrast met systeemwijziging in de Kuip: mislukt experiment herhaald'

'FC Twente verrast met systeemwijziging in de Kuip: mislukt experiment herhaald'

12-08-2016 10:58
27

FC Twente overweegt tegen Feyenoord in een 5-3-2-formatie te gaan spelen. Normaliter treden de Tukkers aan in een 4-3-3-systeem, maar trainer René Hake lijkt tegen de Rotterdammers vijf verdedigers het veld in te sturen, meldt TC/Tubantia.

Daarmee wil Hake meer zekerheden inbouwen na het 1-2 verlies tegen Excelsior afgelopen week. Hidde ter Avest, Joachim Andersen, Peet Bijen, Stefan Thesker en Dejan Trajkovski moeten het defensieve vijftal gaan vormen. Het 5-3-2 of 3-5-2-systeem wint in Nederland aan populariteit. Ajax-trainer Peter Bosz koos ook voor die formatie tijdens de return tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (1-2 winst).

Wedden

Meer odds

In de voorbereiding oefende FC Twente al met een 5-3-2-systeem tijdens de oefenwedstrijd tegen Al Taawoun, een experiment dat volgens TC/Tubantia mislukte. "Maar dat lag niet aan het systeem, maar aan de uitvoering", vond Hake destijds. In 2015 speelde FC Twente ook al met vijf verdedigers in de Kuip, destijds werd met 3-1 verloren van Feyenoord.