Update: Traoré viert dubbel feest met contractverlenging bij Chelsea

Update: Traoré viert dubbel feest met contractverlenging bij Chelsea

12-08-2016 15:44
31

Antonio Conte heeft vrijdag bevestigd dat Bertrand Traoré de rest van het seizoen bij Ajax speelt. De tijdelijke transfer van de twintigjarige aanvaller hing al even in de lucht.

VoetbalPrimeur meldde woensdag al dat Ajax het papierwerk voor de komst van Traoré in orde aan het maken was, terwijl De Telegraaf de ochtend erna met het nieuws kwam dat alle partijen akkoord zijn. Vrijdagmiddag kwam Conte met de bevestiging vanuit Chelsea.

"Hij vertrekt naar Ajax. Bertrand is een goede speler en we hebben het liefst dat hij komend seizoen alle wedstrijden speelt", aldus Conte, die hem dat niet kan garanderen bij Chelsea. Ajax huurt Traoré voor één seizoen van de Londense grootmacht. "Bertrand heeft een grote toekomst bij Chelsea, dat is duidelijk."

Lees ook: de nieuwe Ajax-man: Chelsea-lieveling Traoré schittert met frisse benadering

Met Diego Costa, Loïc Remy en zomeraanwinst Michy Batshuayi beschikt de Italiaanse manager al over drie opties voor in de punt van de aanval. Mogelijk komt daar nog een nieuwe spits bij. Romelu Lukaku (Everton) wordt nadrukkelijk genoemd.

Update 15.44: Dubbel feest voor Bertrand Traoré. Niet alleen rondde hij zijn huurtransfer naar Ajax af, ook werd zijn contract door Chelsea verlengd tot de zomer van 2019. Dat maken de Londenaren vrijdag bekend via de officiële kanalen. Ajax bevestigde de komst van Traoré kort daarvoor al.