Update: Traoré kan zaterdag al Ajax-debuut maken in Arena

Update: Traoré kan zaterdag al Ajax-debuut maken in Arena

12-08-2016 19:26
34

Ajax heeft Bertrand Traoré officieel binnen. De Amsterdamse club maakt vrijdagmiddag melding van een akkoord met Chelsea over een huurperiode tot en met 30 juni 2017.

De komst van de twintigjarige aanvaller hing al even in de lucht: VoetbalPrimeur meldde woensdag dat Ajax bezig was met het papierwerk voor Traoré, die vrijdag aankwam in Amsterdam en vervolgens zijn handtekening zette onder het huurcontract. De Burkinees speelde van januari 2014 tot en met juni 2015 al op huurbasis bij Vitesse.

Wedden

Meer odds

"Met Traoré ben ik al ruim een jaar bezig", verklaart directeur spelersbeleid Marc Overmars op de clubsite. "We zochten nu een spits die direct inzetbaar is en van wie wij denken dat hij ook direct een versterking is voor Ajax. Met het huren van Traoré is dat gelukt."

"Een spits kopen en een langdurig contract aanbieden zou de doorstroom en de ontwikkeling van andere spitsen in de weg staan. Kasper Dolberg en Mateo Cassierra zijn beiden nog geen twintig jaar, wij hebben voor de lange termijn hoge verwachtingen van hen. Maar je kunt nog niet verwachten dat ze er nu al een heel seizoen staan."

Overmars noemt de Chelsea-deal 'precies wat Ajax wilde'. "Het is nu aan Traoré om te laten zien dat het voor Ajax, voor Chelsea en voor hem de juiste keuze is. Hij heeft veel kwaliteiten. Hij is snel, doelgericht en het is een voordeel dat hij de Nederlandse competitie kent. De aanwezigheid van Peter Bosz was voor hem ook belangrijk, zij hebben bij Vitesse goed samengewerkt."

Ajax heeft het papierwerk op tijd afgerond, waardoor Traoré inzetbaar is als Ajax het dinsdag opneemt tegen FK Rostov in de play-offs om een Champions League-ticket. Overmars: "En hij heeft in de voorbereiding veel minuten gemaakt bij Chelsea, dus hij is wedstrijdfit. Ook daar zijn we uiteraard blij mee." Het duel met Roda JC (zaterdag) lijkt nog wel te vroeg te komen, al doet Ajax daar geen medelingen over.

Update 19:26: Bertrand Traoré kan zaterdag al zijn debuut maken voor Ajax. De Amsterdamse club meldt dat de kersverse aanwinst deel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor het duel met Roda JC Kerkrade. Daarmee lijkt het ook zeker dat de speler uit Burkina Faso komende week beschikbaar is voor het eerste Champions League-duel met FK Rostov.