Ajax-opponent Rostov ziet stunt tegen Zenit door vingers glippen na rode kaart

12-08-2016 20:25
9

Ajax-opponent FK Rostov heeft een opmerkelijke generale achter de rug voor het Champions League-duel van dinsdag. De ploeg van coach Dmitri Kirichenko verloor uiteindelijk van Zenit Sint-Petersburg (3-2).

Rostov begon het duel met Zenit nog zeer sterk. De ploeg kwam binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong dankzij twee doelpunten van Dmitriy Poloz. Dat gebeurde op karakteristieke wijze, want Zenit werd in de tegenaanval getroffen zoals eerder dat ook RSC Anderlecht was overkomen. Het duel kantelde echter na 44 minuten, toen Rostov-speler Aleksandr Gatcan met twee keer geel van het veld moest.

Met tien man kreeg Rostov het in de tweede helft lastig, zeker toen Zenit al na vijf minuten terug in de wedstrijd kwam door een benutte strafschop van Giuliano. Hoewel de bezoekers massaal probeerden de voorsprong te verdedigen, trok Zenit toch aan het langste eind. Een eigen doelpunt van Saeid Ezatolahi betekende de 2-2, waarna Luka Orevi in blessuretijd voor 3-2 zorgde. Rostov brengt dinsdag een bezoek aan de Amsterdam Arena.