Zivkovic hattrickheld, De Graafschap onderuit, NAC wint opnieuw

Zivkovic hattrickheld, De Graafschap onderuit, NAC wint opnieuw

12-08-2016 21:58
33

NAC Breda heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Graafschap leed de eerste nederlaag van het seizoen bij FC Den Bosch, terwijl Richairo Zivkovic zich liet gelden bij Jong Ajax.

Achilles '29 - NAC Breda 1-2
NAC opende het seizoen vorige week met een 4-1 zege op Jong FC Utrecht en moest nu op bezoek in Groesbeek bij Achilles '29. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen won ook dat treffen dankzij doelpunten van Ashley Smith-Brown en Cyril Dessers. De treffer van Boy van de Beek kwam te laat om NAC nog van een overwinning te houden (1-2).

FC Den Bosch - De Graafschap 2-1
De Graafschap liep in Den Bosch tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De ploeg van trainer Jan Vreman begon in Stadion de Vliert nog wel voortvarend dankzij een snelle goal van Dean Koolhof, maar Romero Regales en Arda Havar kantelden het duel in het voordeel van Den Bosch. De Graafschap moet daardoor al in de tweede speelronde voor het eerst een nederlaag ervaren.

Almere City FC - Jong Ajax 1-4
Bij Jong Ajax was Richairo Zivkovic vrijdagavond op dreef. De spits maakte voor rust twee fraaie doelpunten tegen Almere City en tekende een kwartier voor tijd ook voor zijn derde treffer. Tussendoor zorgde Vaclav Cerny voor 0-3. Voor Almere deed Gaston Salasiwa nog wat terug: 1-4.

Overige uitslagen:
FC Eindhoven - FC Volendam 0-1
FC Emmen - RKC Waalwijk 1-0
FC Oss - Helmond Sport 3-1
Telstar - Fortuna Sittard 1-1
MVV Maastricht - VVV-Venlo 1-2
SC Cambuur - Jong PSV 1-1