Kersverse PSV-aankoop: 'Je weet niet hoe vaak dit soort kansen voorbijkomen'

Kersverse PSV-aankoop: 'Je weet niet hoe vaak dit soort kansen voorbijkomen'

13-08-2016 09:49
1

Hidde Jurjus tekende deze zomer voor vijf jaar bij PSV. De keeper blonk vorig seizoen uit bij De Graafschap in de Eredivisie, maar moet dit jaar waarschijnlijk vooral keepen bij Jong PSV in de Jupiler League.

De beslissing om voor PSV te kiezen werd makkelijker doordat de beloften in de Jupiler League spelen, erkent Jurjus in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Aan de andere kant sprak uit het vijfjarig contract zoveel vertrouwen dat ik het misschien toch wel had gedaan. Dit was een kans waarvan je niet weet hoe vaak ze in je leven voorbijkomen", zegt de keeper, die nu op 'Champions League-niveau' kan trainen.

"Ik ga ervoor om hier in de toekomst eerste keeper te worden en spreek die ambitie ook gewoon uit", vervolgt Jurjus, die Jeroen Zoet en Remko Pasveer als concurrenten heeft. "Jeroen heeft hier drie jaar geleden de kans gekregen en vanaf de buitenkant kon ik al zien dat hij zich elk jaar verder ontwikkelde. Remko is een enorm gedreven goalie. Keepers zijn soms aparte vogels, maar hier had ik het slechter kunnen treffen", lacht Jurjus.