Duidelijke boodschap Bosz voor Ajacied: Hij moet het nu laten zien

Duidelijke boodschap Bosz voor Ajacied: "Hij moet het nu laten zien"

13-08-2016 10:14
16

Vooralsnog moeten Donny van de Beek (19) en Daley Sinkgraven (21) het 'vertrouwde' Ajax-middenveld met Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj voor zich laten. Van de Beek wacht af, terwijl Sinkgraven (foto) dit seizoen zijn kans moet pakken.

In het thuisduel in de kwalificatie van de Champions League met PAOK Saloniki had Van de Beek een basisplaats. Hij profiteerde van een schorsing van Gudelj, en een blessure van Bazoer. Een week later keerde Gudelj ten koste van Van de Beek terug. "Tuurlijk is dat lastig", zegt hij in Het Parool. "Ik wil dolgraag in het eerste spelen en daar ga ik ook vol voor, maar ik hou nergens rekening mee. Het seizoen is lang, op enig moment zal mijn kans komen."

Voor Sinkgraven liggen de zaken anders. Omdat Amin Younes geblesseerd is, gebruikt Peter Bosz hem als linksbuiten. "Daley is anderhalf jaar bij Ajax en hij moet nu bij zichzelf de juiste snaar zien te raken", aldus Bosz. "Voetballen bij Ajax is niet makkelijk, er wordt meer gevraagd dan alleen technisch vaardig zijn. En als je iets verkeerd doet, is dat niet erg, maar je moet er niet in blijven hangen. Hij moet het nu laten zien."