Bosz verrast met basisdebutant bij Ajax: 'Ik wil hem weleens zien spelen'

Bosz verrast met basisdebutant bij Ajax: 'Ik wil hem weleens zien spelen'

13-08-2016 19:35
9

Ajax-trainer Peter Bosz laat zaterdagavond tijdens het eerste thuisduel aankoop Davinson Sanchez starten. De oefenmeester heeft daar zijn redenen voor. Hij ging ook in op Kasper Dolberg, Amin Younes en Bertrand Traoré.

"Ik wil Sanchez weleens zien. Deze jongen komt in een hele nieuwe omgeving, heeft frisse energie. Maar we doen voorzichtig. Hij komt overigens uit een volle competitie, met twee Copa Libertadores-finales. Dan ben je fysiek wel goed", aldus Bosz tegenover FOX Sports. Hij zag Sanchez al bij Jong Ajax spelen. "Het is belangrijk dat hij heel kort kon wennen."

Dolberg start als spits, Mateo Cassierra doet niet mee. "Het zijn allebei hele jonge jongens. Cassierra heeft vanaf het begin al alles gespeeld, daar wil je voorzichtig mee doen. Kasper heeft het daarvoor al heel goed gedaan, daarom krijgt hij minuten." Bosz vervolgt over de staat van Amin Younes. "Hij is fit, maar dat is iets anders dan wedstrijdfit. Hij kon beginnen, maar we laten hem invallen, als de echte felheid er vanaf is."

Ook Traoré gaat invallen, stelt de verslaggever. "Oh? Tegenwoordig is het mogelijk om meer spelers op de bank te zetten, zonder dat iemand af moet vallen. Dan is het goed om hem erbij te halen. We gaan eerst kijken hoe de wedstrijd loopt en wat de wedstrijd nodig heeft." Tot slot over Roda: "Ik heb ze niet zien spelen, we moeten van onze eigen kracht uitgaan."