Fraser vertrekt met zure smaak uit Gelredome na mislukt weerzien met ADO

13-08-2016 21:33
28

Henk Fraser zal niet met veel plezier terugkijken op het weerzien met ADO Den Haag. De trainer ging met zijn nieuwe club Vitesse met 1-2 onderuit tegen de Hagenaars, die daardoor de tweede zege op rij boeken. Vorige week was Go Ahead Eagles het slachtoffer.

ADO won vorige week met 3-0 van Eagles en was naar Arnhem gekomen om opnieuw te winnen. Het duel begon goed voor Fraser en matig voor zijn voormalige ploeg. Ricky van Wolfswinkel opende na ruim twintig minuten de score voor Vitesse. Hij stuitte eerst op de imponerende ADO-doelman Ernastas Setkus, maar wist in tweede instantie wél te scoren: 1-0.

In het eerste halfuur stond Vitesse goed en had ADO moeite. Uit het niets maakte Gervane Kastanaar de gelijkmaker. Een vlijmscherpe counter via Wilfried Kanon kwam terecht bij de aanvaller, die de eerste ADO-kans promoveerde tot doelpunt. Setkus bleef ook na rust belangrijk voor zijn nieuwe club en hield Vitesse van doelpunten af.

Na een uur zorgden de gasten voor een groot probleem bij Vitesse, aangezien Kastaneer na opnieuw een goede counter de 1-2 maakte. Kevin Jansen had in de slotfase het duel in het slot kunnen gooien, maar liet dat na. Ook Dennis van der Heyden mikte niet raak, nadat Eloy Room al was geklopt. Het deerde ADO niet, want het bleef bij 1-2. Voor even is ADO nu de nieuwe koploper van de Eredivisie.