Anderlecht wilde niet meewerken aan transfer naar AZ: 'Dat gaat niet gebeuren'

Anderlecht wilde niet meewerken aan transfer naar AZ: 'Dat gaat niet gebeuren'

14-08-2016 12:05
5

John van den Brom heeft vorig jaar geprobeerd om Bram Nuytinck los te weken bij RSC Anderlecht. De centrale verdediger speelde aanvankelijk veel voor de Belgen, belandde in een mindere periode en juist op dat moment wilde Van den Brom toeslaan. Nuytinck vertelde dat - en dat hij ooit nog wil terugkeren bij NEC - bij De Tafel van Kees.

"Er is wel contact geweest in die moeilijke periode waarin ik niet speelde", erkent Nuytinck de interesse van AZ. "Anderlecht zei echter: 'Dat gaat niet gebeuren.' Ik moest wachten op mijn kans. Ik kreeg vorig jaar ook wel weer een kans en heb het toen goed gedaan." Nuytinck kwam afgelopen seizoen tot achttien wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht.

Hij hoopt als echte Nijmegenaar nog wel een keer terug te keren naar Nederland en het liefst bij zijn oude club. "Ik wil sowieso nog voor NEC voetballen later, dat lijkt me fantastisch. Daar ben ik begonnen, ik kom uit Nijmegen, heb er heel veel vrienden. Het is mijn club, dus dat lijkt me heel mooi", glimt Nuytinck, die ooit nog eens werd genoemd bij Oranje. "In de tijd van Van Gaal, toen het met mij persoonlijk heel goed ging, heeft hij gezegd dat hij België niet heel interessant vond. En dat mag."