Van de Looi foetert: 'We hebben op een kleutermanier de goals weggegeven'

Van de Looi foetert: 'We hebben op een kleutermanier de goals weggegeven'

14-08-2016 17:28
6

Erwin van de Looi was 'not amused' na de 3-1 nederlaag van Willem II tegen Heracles Almelo. De trainer van de Tilburgers baalde van de 'kinderlijke' manier waarop zijn ploeg verdedigde.

Over het aantal mogelijkheden was Van de Looi nog wel te spreken. "Ik denk dat we wel de kansen hebben gehad, daar zat het probleem niet. Het zat volgens mij gewoon in het verdedigen", zei de oefenmeester na afloop tegen de NOS. "We hebben heel kinderlijk verdedigd en op een kleutermanier de goals weggegeven."

Over de blunder van Kostas Lamprou wilde Van de Looi niet al te veel kwijt. "Ik heb hem nog niet gesproken. Maar wat voor Kostas geldt, geldt voor iedere keeper: hij kan je redden, maar als hij een fout maakt is het ook vaak fataal." Voor Willem II is het nu vooral zaak de rust te bewaren. "We wisten dat we een zwaar programma aan het begin hadden, dus we moeten ons niet meteen van de wijs laten brengen. Maar er moet veel verbeteren, dat is duidelijk. Twee nederlagen komen aan."

"Aan de andere kant moet je ook rustig blijven, doorgaan waar je mee bezig bent en de ploeg proberen te versterken", vervolgt Van de Looi. "We hebben een selectie van vijftien spelers en drie keepers. Het is duidelijk dat daar een aantal spelers bij moeten en dat dat ook spelers zijn die ons direct versterken."