Wijnaldum gelijk van waarde in zeer spectaculaire topper tegen Arsenal

14-08-2016 18:52
11

Liverpool heeft mede dankzij een assist van Georginio Wijnaldum de Premier League-topper tegen Arsenal gewonnen: 3-4. Vooral het eerste deel van de tweede helft van The Reds was overtuigend in een wedstrijd waarin de ene goal nog mooier was dan de ander.

Liverpool had voor rust heel veel moeite met het vroege storen van Arsenal en kon de bal niet in de ploeg houden. The Gunners maakten een goede en energieke indruk. Na een overtreding van de onbesuisde Alberto Moreno op Theo Walcott zag laatstgenoemde dat Simon Mignolet de toegekende strafschop keurig keerde. Een minuut later was Moreno nergens te bekennen en zorgde Walcott met een diagonale knal alsnog voor de 1-0.

Arsenal had weinig te duchten van Liverpool, al kreeg basisklant Wijnaldum een kans op de 1-1. Petr Cech was de Nederlander de baas. Toch kwamen The Reds vlak voor rust - uit het niks - op gelijke hoogte. Coutinho schilderde een vrije trap op werkelijk schitterende wijze in de kruising voor de 1-1. Het gaf Liverpool nieuw elan, want vlak na rust speelde Wijnaldum met een heerlijke actie Adam Lallana vrij. Hij maakte de 1-2.

Liverpool-trein op stoom
De Liverpool-trein begon op stoom te raken in het tweede bedrijf en zorgde na 56 minuten voor de 1-3. Een heerlijke strakke voorzet van Nathaniel Clyne werd keihard tegen de touwen gewerkt door Coutinho. Diezelfde Coutinho had een minuut later de 1-4 op de schoen, maar werd gestuit door Cech. Het hield maar niet op in de levendige tweede helft, waarin Liverpool-aankoop Sadio Mané na een geniale actie de 1-4 op zijn naam schreef.

Arsenal gaf zich, ondanks de uitzichtloze situatie, niet gewonnen. Invaller Alex Oxlade-Chamberlain soleerde vlak na de 1-4 door de Liverpool-defensie en schoot de 2-4 op het scorebord. Het ene hoogtepunt volgde na het andere hoogtepunt in de zeer vermakelijke wedstrijd. Een kwartier voor tijd bracht Calum Chambers de spanning zelfs weer helemaal terug (3-4). De hoop keerde terug in de Arsenal-harten, maar verdween voorgoed bij het eindsignaal van dit spektakelstuk: 3-4.