Go Ahead moet wennen aan Eredivisie: Daar is het rennen en vliegen

Go Ahead moet wennen aan Eredivisie: "Daar is het rennen en vliegen"

14-08-2016 21:49
2

Go Ahead Eagles-aanvoerder Sander Duits is blij met het gelijke spel tegen NEC zondagmiddag (2-2). Volgens de ervaren middenvelder liet zijn ploeg op de Adelaarshorst twee gezichten zien in het duel met de Nijmegenaren.

De speler was dan ook opgelucht toen het laatste fluitsignaal klonk. "Ik ben toch wel erg blij met het punt", vertelt Duits in gesprek met de NOS. "De eerste helft hadden we weinig te vertellen en het was erg onwennig van onze kant. Na die eerste goal gooiden we de schroom van ons af en toen kwamen we veel beter in ons spel. Maar ik denk niet dat we meer dan een punt hadden verdiend."

Volgens Duits heeft het tijd nodig voor Go Ahead Eeagles echt goed gaat aarden in de Eredivisie. "Het is nog flink wennen. Voor veel jongens zijn dit de eerste wedstrijden op dit niveau en dan merk je dat het voetballen in de Eredivisie enorm anders is dan in de Jupiler League. Daar is het rennen en vliegen, terwijl er in de Eredivisie toch meer nagedacht moet worden."

"Maar na onze eerste goal veranderde er veel en zag je ook dat het publiek erachter ging staan. Op die momenten kun je zien dat de Adelaarshorst een hele lastige horde is om te nemen voor de tegenstander. Het is dan zonde dat we niet gewonnen hebben, maar met het punt mogen we tevreden zijn", besluit Duits.