Advocaat legt taken bij Nederlands elftal neer en gaat elders aan de slag

Advocaat legt taken bij Nederlands elftal neer en gaat elders aan de slag

15-08-2016 09:50
38

Dick Advocaat vertrekt bij het Nederlands elftal als assistent-bondscoach. Hij heeft aan de KNVB laten weten dat hij elders aan de slag gaat. Bondscoach Danny Blind en technisch directeur Hans van Breukelen zijn teleurgesteld door het besluit.

De 68-jarige Advocaat volgde in mei Ruud van Nistelrooy op als assistent en zat tijdens drie oefenduels van Oranje op de bank. Hij stapt nu alweer op bij de KNVB. Bondscoach Blind staat perplex: "Ik ben verbaasd en teleurgesteld. Toen ik Dick in het voorjaar benaderde om assistent te worden gaf hij mij de indruk dat hij zich daar voor langere termijn aan wilde verbinden."

De bondsheer weet dat het geen zin heeft om er te lang bij stil te staan. "We moeten door. Vanaf nu gelden alleen de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Er is werk aan de winkel", weet Blind. Van Breukelen, sinds kort de technische man van de voetbalbond, reageerde ook: "Ik ben onaangenaam verrast. Natuurlijk ken ik de voetbalwereld en ik weet dat dergelijke zaken kunnen gebeuren. We richten ons nu op het zoeken naar een vervanger."

Van 1984-1987 en 1990-1992 was Advocaat al assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, dat hij zelf onder zijn hoede kreeg in de periodes tussen 1992 en 1995 en 2002 en 2004.