PSV bevestigt deal met FC Utrecht: 'Mager na het vertrek van Letschert'

PSV bevestigt deal met FC Utrecht: 'Mager na het vertrek van Letschert'

15-08-2016 17:02
11

FC Utrecht heeft Menno Koch definitief binnen. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van PSV, zo bevestigden beide clubs maandag. De 22-jarige verdediger is meer dan welkom bij de Domstedelingen, zo laat trainer en technisch manager Erik ten Hag weten.

"Na het vertrek van Letschert hadden we een magere bezetting in de achterhoede. Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt", stelt Ten Hag op de clubsite. De oefenmeester kent Koch nog. "Uit mijn tijd bij PSV weet ik dat hij een professional is, die alles in zich heeft om zich goed te ontwikkelen."

Daardoor is er snel gehandeld door Utrecht, dat Koch een jaar kan huren. "Logischerwijs wil PSV hem niet laten gaan, ze willen zijn ontwikkeling volgen omdat ze geloof hebben in zijn definitieve doorbraak. Het is daarom mooi dat hij het komende seizoen het hart van onze defensie komt versterken."

Ook PSV bevestigde de deal. Op de clubsite van de Eindhovenaren doet Koch zijn verhaal. "Het is voor mij belangrijk om wedstrijden op eredivisieniveau te gaan spelen. Dat is bij PSV moeilijk op dit moment. Bij FC Utrecht is de kans groter en daarom ben ik blij met deze kans." Technisch manager Marcel Brands: "Voor de ontwikkeling van Menno is dit een goede stap. We gaan hem met veel interesse volgen bij FC Utrecht."