Vermeulen kraakt Advocaat: 'Dit wordt hem in Nederland kwalijk genomen'

Vermeulen kraakt Advocaat: 'Dit wordt hem in Nederland kwalijk genomen'

15-08-2016 18:56
30

Arno Vermeulen vindt het bepaald niet sjiek dat Dick Advocaat per direct is vertrokken bij de KNVB om aan de slag te gaan bij Fenerbahçe. "Er bestaat ook zoiets als loyaliteit", zegt de commentator c.q. sportjournalist in gesprek met de NOS. 

Bij zijn aanstelling als assistent-bondscoach liet Advocaat (68) een clausule opnemen waarin stond dat hij mocht vertrekken wanneer een nieuw avontuur zich zou aandienen. Maar toch: "Advocaat is er heel direct in. Dat kun je kwalijk vinden, ik vind het eigenlijk ook wel kwalijk. Hij zegt: ik heb een clausule, dan hadden ze die er maar niet in moeten zetten", stelt Vermeulen. "Hij vindt het vooral heel vervelend voor Danny Blind. Ze hebben gebeld. Hij is heel boos op hem, dat begrijpt-ie ook volledig."

"Ik kies voor mezelf, zegt Advocaat nu. Die woorden hebben we vaker bij hem gehoord. Op dit gebied heeft hij een verleden. Hij vertrok bijvoorbeeld onverwachts bij België, bij Servië. Bij Sunderland verlengde hij zijn contract, maar toen het even niet liep, zei hij dat hij niet de beste man was en ging hij weg. Dus eigenlijk heeft hij al drie keer zo'n actie gedaan", gaat Vermeulen verder. "Zeker in Nederland wordt dit hem kwalijk genomen. We zitten voor een hele belangrijke WK-kwalificatiereeks. In de ogen van iedereen had hij een hele goede en belangrijke rol in de technische staf van Oranje."

Lees ook: Advocaat-deal bijna rond: coach arriveert in Istanbul na Oranje-vertrek