Update: FC Barcelona bevestigt uitgaande transfer naar Italië en optie tot koop

Update: FC Barcelona bevestigt uitgaande transfer naar Italië en optie tot koop

16-08-2016 12:31
9

Cristian Tello komt dit seizoen opnieuw op huurbasis uit voor Fiorentina. De aanvaller van FC Barcelona maakt, tot zijn eigen grote blijdschap, weer deel uit van de selectie van La Viola.

Op de website van journalist Gianluca Di Marzio zijn foto's te zien waarop Tello op het vliegveld van Florence aankomt. "Ik ben heel erg blij om terug te zijn", wordt de Barcelona-aanvaller geciteerd. Fiorentina huurde Tello het laatste half jaar al van Barcelona, maar zal nu het seizoen afmaken bij de Italiaanse subtopper.

Wedden

Meer odds

Naar verluidt kan Fiorentina Tello aan het eind van het seizoen overnemen voor een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro. Mocht de Italiaanse club daar voor open staan, dan is het niet ondenkbaar dat Barcelona een terugkoopoptie zal laten opnemen in het contract. Tello speelde afgelopen seizoen vijftien competitiewedstrijden voor Fiorentina, waarin hij tweemaal scoorde en vier assists verzorgde. 

Update 16/8 12.31 uur: FC Barcelona heeft de verhuur van Cristian Tello aan Fiorentina bevestigd. De aanvaller wordt net als het afgelopen halfjaar bij de Serie A-club gestald. Fiorentina heeft de optie om de speler aan het einde van het seizoen voor een vastgestelde transfersom te kopen. Kiest Fiorentina daarvoor, dan heeft Barcelona weer de optie om de deal te blokkeren.