'AC Milan anticipeert op EU-regel en blaast flirt met El Ghazi nieuw leven in'

'AC Milan anticipeert op EU-regel en blaast flirt met El Ghazi nieuw leven in'

16-08-2016 08:40
26

In Milaan wordt er serieus overwogen om een bod op Anwar El Ghazi te doen. De rechtsbuiten van Ajax wordt al langer aan de Rossoneri gelinkt.

Dinsdag wordt het gerucht door Calciomercato nieuw leven ingeblazen. De hele operatie valt of staat met het maximum van niet-EU-speler in de selectie van Milan. José Sosa (Besiktas), Rodrigo Betancur (Boca Juniors) en Juan Cuadrado (Chelsea) staan op het wensenlijstje, maar komen van buiten Europa.

El Ghazi geldt als alternatief voor Cuadrado, die door de EU-regel niet meer gehaald kan worden als Betancur óf Sosa door Milan gekocht wordt. Volgens de Italiaanse pers gaat Milan-president Adriano Galliani de komende dagen zijn precieze transfertactiek bepalen. Jorge Mendes, zaakwaarnemer van El Ghazi, heeft de banden in San Siro de afgelopen maanden in ieder geval warmgehouden.

De link Milan-El Ghazi is er een met geschiedenis. Afgelopen winter werd de club veelvuldig aan de rechtsbuiten van Ajax gelinkt, maar omdat Luiz Adriano niet op tijd verkocht werd, zat Milan aan handen en voeten gebonden.