'Sensationele transfer voor clubloze ex-Feyenoorder: drie jaar naar Leicester'

'Sensationele transfer voor clubloze ex-Feyenoorder: drie jaar naar Leicester'

16-08-2016 19:27
1

Een schitterende transfer voor Liandro Martis. De twintigjarige linksbuiten tekent woensdag een contract voor drie seizoenen bij Leicester City, de regerend kampioen van Engeland.

Martis was de afgelopen weken op proef bij beurtelings Tranmere Rovers, Oldham Athletic én Leicester en Manchester United. Bij alle vier de clubs maakte hij een goede indruk, wat leidde tot aanbiedingen van zowel Leicester als Man United. FOX Sports meldt dinsdag dat de keus is gevallen op de kampioen van Engeland.

In eerste instantie sluit Martis aan bij de beloften van Leicester, dat overweegt hem meteen te verhuren. Met een driejarig contract willen The Foxes benadrukken hem als een optie voor de lange termijn te zien.

De aanstaande overstap naar Leicester markeert een nieuwe start voor Martis, die op Curaçao het levenslicht zag en opgroeide in Nederland. Hij zat opvallend genoeg al een jaar zonder club en werd afgetest door FC Lienden en het Zweedse AFC United. Verder speelde de linksbuiten in de jeugdopleiding van Feyenoord en een jaar voor de beloften van Willem II.