Sleegers na mislukt Feyenoord- en NEC-avontuur weg: 'Uitstekende aanvulling'

Sleegers na mislukt Feyenoord- en NEC-avontuur weg: 'Uitstekende aanvulling'

17-08-2016 07:31
10

Joey Sleegers vertrekt bij NEC Nijmegen. De aanvaller gaat op huurbasis bij VVV-Venlo in de Jupiler League voetballen. De 22-jarige speler werd afgelopen seizoen door NEC nog overgenomen van Feyenoord.

Sleegers maakte in het seizoen 2014/'15 grote indruk in de Jupiler League, toen hij FC Eindhoven bij de hand nam. De aanvaller viel ook op bij de top van de Eredivisie en werd teruggehaald door Feyenoord. Hij mocht Rotterdam-Zuid al spoedig verlaten voor een avontuur bij NEC, maar ook in Nijmegen wilde het niet vlotten. Sleegers speelde achttien competitieduels, waarvan tien als basisspeler.

Onder de nieuwe trainer Peter Hyballa zou hij weer geen echte kans krijgen. "Zoals elke speler wil ik graag spelen en die kans is bij VVV-Venlo een stuk groter dan bij NEC. Verder heb ik goede gesprekken gehad met de technische staf bij VVV-Venlo en dat gaf mij veel vertrouwen om deze tijdelijke overstap te maken", zegt Sleegers op de site van VVV.

Maurice Steijn, trainer van de Limburgers, is in zijn nopjes met de aanwinst. "Joey is een uitstekende aanvulling op onze huidige spelersgroep, anders doen we niet zo'n moeite om hem hierheen te halen. Iedereen kent de financiële beperkingen van de club, dus we kunnen niet zo maar spelers kopen. Maar dit is een mooie oplossing en een zeer welkome versterking van onze selectie."