Update: Wolfsburg bevestigt komst van zwaargewicht: Beste spits van Duitsland

Update: Wolfsburg bevestigt komst van zwaargewicht: "Beste spits van Duitsland"

17-08-2016 19:36
4

Het lijkt er sterk op dat Simone Zaza niet wordt gekocht door VfL Wolfsburg. Mario Gomez is in plaats van de Italiaanse spits op weg naar de Volkswagen-club. Hij wordt volgens BILD de concurrent van Bas Dost.

De Duitse aanvalsleider liet onlangs weten dat hij niet verder wilde bij Besiktas, gezien de politieke onrust in Turkije. Ook Borussia Dortmund en FC Barcelona hoopten op de diensten van Gomez, die uiteindelijk zijn keuze laat vallen op Wolfsburg. De transfer van de 31-jarige voormalige Bayern München-speler wordt waarschijnlijk op donderdag bevestigd, zo meldt BILD.

Momenteel is Gomez nog eigendom van Fiorentina, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Besiktas. Die verhuurperiode zou nog een seizoen doorlopen, maar werd voortijdig afgebroken naar aanleiding van de onrust in Turkije. Gomez speelde in het verleden niet alleen voor Bayern, maar de 68-voudig Duits international was ook de aanvalsleider van VfB Stuttgart.

Update 19.36 uur: VfL Wolfsburg heeft de komst van Mario Gomez woensdag bevestigd. De spits wordt donderdag gepresenteerd als nieuwe aankoop. De komst van Gomez betekent een extra concurrent voor Bas Dost. "Mario is een spits van een internationaal kaliber, die ons met zijn ruime ervaring en kwaliteiten zal aanvullen. Zijn komst past bij onze ambities", zegt manager Klaus Allofs. Trainer Dieter Hecking is ook verheugd. "Mario is voor mij de beste spits van Duitsland."