'Wij zijn degradatiekandidaat nummer één. Zij hebben er verstand van, toch?'

'Wij zijn degradatiekandidaat nummer één. Zij hebben er verstand van, toch?'

17-08-2016 21:27
11

Excelsior kent met zes punten uit twee wedstrijden de beste Eredivisie-start uit het bestaan van de club. Aanvoerder Ryan Koolwijk, die deze zomer overkwam van het Slowaakse AS Trencín, kon zich geen betere terugkeer op Woudestein wensen.

Tegen alle verwachtingen in gaan de Kralingers, samen met Feyenoord, PSV en ADO Den Haag, aan kop in de competitie. "Wij zijn volgens de kenners degradatiekandidaat nummer één. Zij hebben er verstand van, toch?", vertelt Koolwijk tegenover Voetbal International. "Nee, we gebruiken dat niet, maar het is dan wel mooi om zo te starten. Dat we deze zes punten vast hebben, is mooi meegenomen."

De aanvoerder van Excelsior is vol lof over trainer Mitchell van der Gaag, die tracht zijn ploeg op verschillende manieren te laten voetballen. "Wij weten wat er nodig is, de trainer maakt ons dat duidelijk", zegt Koolwijk. "Soms zal dat afwachtend zijn, soms nemen we initiatief. Wat we tegen FC Groningen in de eerste 25 minuten lieten zien, was uitstekend. De beste fase tot nu toe."