Pogba kijkt naar Mourinho: Maar je moet het aan de manager vragen

Pogba kijkt naar Mourinho: "Maar je moet het aan de manager vragen"

17-08-2016 20:41
3

Niets staat Paul Pogba in de weg om vrijdagavond zijn 'tweede debuut' te maken voor Manchester United in de Premier League. De man van 105 miljoen verklaart zichzelf fit.

Pogba kon vorige week tijdens de seizoensouverture van United tegen Bournemouth niet in actie komen door een schorsing, die hij had meegenomen uit Italië. In het duel met Southampton moet het er alsnog van komen. Als het aan de 23-jarige Fransman ligt, gaat hij debuteren.

"Je moet het aan de manager (José Mourinho, red.) vragen, maar ik voel me goed en ben al tien dagen in training. Ik wil heel graag spelen", vertelt Pogba aan Manchester Evening News. Hij genoot van een extra lange vakantie na het EK met Frankrijk, dat eindigde met een nederlaag in de finale tegen Portugal. Pogba voelt zich ondanks de korte aanlooptijd klaar voor speelminuten.

"Ik ben er wel aan gewend", zegt de duurste voetballer ter wereld. "Ik heb twee jaar geleden een WK gespeeld toen ik nog bij Juventus zat en drie jaar geleden deed ik mee aan het jeugd-WK. Het gaat allemaal om je lichaam. Als je dat goed onderhoudt, kun je veel aan."