Leicester City verrast en houdt Mahrez uit handen van Europese topclubs

Leicester City verrast en houdt Mahrez uit handen van Europese topclubs

17-08-2016 20:23
5

Een daverende verrassing, woensdagavond in Engeland. Leicester City kondigt aan dat het contract van Riyad Mahrez is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2020.

Mahrez had afgelopen seizoen een groot aandeel in de sensationele landstitel van Leicester in Engeland, met zeventien doelpunten en elf assists. Dat leverde hem de PFA Player of the Year Award én de belangstelling van de complete Europese top op. De 25-jarige Algerijn blijft echter bij Leicester.

De contractverlenging tot medio 2020 markeert het einde van een transfersoap die de hele zomer duurde. Mahrez werd naar verluidt begeerd door clubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain, terwijl binnen de Premier League Chelsea en Arsenal op het vinkentouw zaten.

Mahrez speelt sinds januari 2014 voor Leicester, dat hem destijds voor enkele tonnen overnam van Le Havre uit Frankrijk. The Foxes wisten eerder al de contracten van Wes Morgan, Jamie Vardy, Kasper Schmeichel, Ben Chilwell en Andy King te verlengen. In het nieuwe contract van Mahrez is geen ontsnappingsclausule opgenomen.