NAC haalt voetbalnomade: 'Niet voor mij weggelegd om bij City door te breken'

NAC haalt voetbalnomade: 'Niet voor mij weggelegd om bij City door te breken'

18-08-2016 09:25
13

Met Fisayo Adarabioyo heeft NAC Breda een echte voetbalnomade in huis gehaald. De Brabantse club is voor de 21-jarige spits zijn achtste werkgever sinds 2012.

Nadat de Engelsman de jeugdopleiding van Manchester City had verlaten, kwam hij terecht bij Manchester United, Birmingham City, St. Johnstone, Crystal Palace, Macclesfield Town, AFC Fylde en en Padova.

"Ik heb mijn eigen levenspad. Het was niet voor mij weggelegd om door te breken bij City", zegt Adarabioyo tegen BN/DeStem. "De club uit mijn stad. Dan sla je een andere weg in. Terugkijken op keuze die ik gemaakt heb, heeft weinig zin. De afgelopen jaren hebben mij gevormd als mens en als voetballer. Al die indrukken, goed of slecht, zijn leerzaam."

NAC heeft Adarabioyo als breekijzer gehaald, en zodoende hoeft de aanwinst in eerste instantie niet te rekenen op een basisplaats. "Dat de club mij voor meerdere jaren vastlegt, geeft aan dat ze geloven dat ik kan uitgroeien tot een goede speler", is Adarabioyo, die voor twee jaar vastligt, vastberaden.