Boulahrouz vindt na Feyenoord-afscheid nieuwe klus: 'Even met mond vol tanden'

Boulahrouz vindt na Feyenoord-afscheid nieuwe klus: 'Even met mond vol tanden'

18-08-2016 11:28
5

Khalid Boulahrouz (34) heeft na zijn beëindigde carrière iets nieuws gevonden. De voormalige verdediger van Feyenoord maakt in oktober zijn debuut op tv. Samen met Sophie Hilbrand is hij het gezicht van het BNN-programma 'Buitenspel'. Boulahrouz nam een jaar geleden afscheid van Feyenoord en zette daarmee een punt achter zijn carrière.

In het programma onderzoekt Boulahrouz samen met Hilbrand agressie bij amateurclubs. Het tweetal bezocht het afgelopen jaar drie verenigingen die door de KNVB meerdere keren zijn gewaarschuwd. De presentatrice trekt op met spelers om te achterhalen waarom de lontjes zo kort zijn, Boulahrouz gaat samen met de jongens en een mental coach aan de slag.

Zijn bijnaam - De Kannibaal - kwam tijdens de opnames niet altijd ten goede. "Helaas wisten sommige spelers iets te veel van mij", zegt Boulahrouz volgens het ANP. "Zo was ik een team streng aan het aanspreken op het aantal kaarten waar ze tegenaan liepen, toen een van die jongens mij ineens aansprak op mijn eigen verleden. Toen stond ik wel even met mijn mond vol tanden. Ik ben best iemand die van een stevig potje voetbal houdt, maar wat ik bij deze clubs heb zien gebeuren gaat echt veel te ver."

Buitenspel is vanaf donderdag 6 oktober om 22.00 uur op NPO 1 te zien.