Mourinho in de wolken met Ibrahimovic: Nog zeker twee jaar hier

Mourinho in de wolken met Ibrahimovic: "Nog zeker twee jaar hier"

18-08-2016 15:48
8

Zlatan Ibrahimovic tekende bij zijn komst in Engeland een éénjarig contract bij Manchester United, maar daar blijft het niet bij. José Mourinho verwacht zeker nog twee jaar over de 34-jarige Zweed te kunnen beschikken.

In het United-contract van Ibrahimovic is een optie voor een extra seizoen opgenomen en die gaat sowieso gelicht worden, is de stellige overtuiging van Mourinho. "Ik zie een gelukkige Zlatan", aldus de Portugese manager in de aanloop naar de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Southampton.

"Ik praat veel met hem over zijn familie, zijn vrouw, zijn kinderen – ik weet dat die dingen héél belangrijk voor hem zijn. Hij past zich makkelijk aan, heeft een mooi huis gevonden en voelt zich top in Manchester. Iedereen is heel erg blij."

Mourinho noemt Ibrahimovic 'vreselijk gemotiveerd'. "Dat zit wel goed. Daarom twijfel ik er ook niet over dat hij nog zeker twee jaar hier speelt." De Zweedse topspits is uitstekend begonnen aan zijn United-tijdperk. Hij scoorde in de strijd om de Community Shield (2-1 tegen Leicester City) én openingswedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen tegen Bournemouth (1-3).