'Ajax wil meer dan twaalf miljoen zien voor Cillessen en probeert deal te rekken'

'Ajax wil meer dan twaalf miljoen zien voor Cillessen en probeert deal te rekken'

19-08-2016 06:54
60

De kans is groot dat Ajax een deal met FC Barcelona over Jasper Cillessen over komende woensdag probeert heen te tillen. Dan nemen de Amsterdammers het op tegen FK Rostov in de return van de play-offs van de Champions League.

Ajax wil in ieder geval meer geld zien voor de Oranje-international dan de twaalf miljoen euro die Barcelona tot dusver bood, meldt De Telegraaf. Cillessen hoopte vorig jaar al op een transfer naar Manchester United, dat toen David de Gea evenwel uit de handen van Real Madrid wist te houden. Deze jaargang is de 27-jarige doelman moeizaam begonnen. Zo ging hij onder meer tegen Rostov (1-1) in de fout.

Desondanks lijkt Barcelona in hem de ideale stand-in van Marc-André Ter Stegen te zien. De Catalanen zien Claudio Bravo vermoedelijk naar Manchester City vertrekken. In Camp Nou kan Cillessen bijna drie miljoen euro bruto opstrijken. Dat is meer dan het drievoudige van zijn huidige salaris. Gezien dat feit en de sportieve uitdaging, wil Ajax hem deze kans niet onthouden.

De directie en rvc van de Amsterdamse club hielden woensdag al spoedoverleg over Cillessen én de beoogde aanwinst Leon Bailey. De Groesbeeker won in september 2013 de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer en in 142 officiële duels voor Ajax incasseerde hij 115 tegengoals.