Valdes spreekt na isolement en verbanning Van Gaal: 'Hij is een vaderfiguur'

Valdes spreekt na isolement en verbanning Van Gaal: 'Hij is een vaderfiguur'

19-08-2016 07:43
6

Victor Valdes neemt Louis van Gaal niks kwalijk. De Spaanse doelman werd vorig seizoen door de Nederlandse coach van Manchester United verbannen. Valdes maakte een zware periode door, werd geïsoleerd door Van Gaal, maar ziet hem nog steeds als vriend.

De sluitpost stapte deze zomer over naar Middlesbrough en het leven lacht hem weer toe. "Ik voel me weer een professionele voetballer, na al die zware dagen in Manchester", zegt Valdes in gesprek met Sky Sports. "Het is lastig uit te leggen, maar het was heel lastig om alleen te zijn. Soms dacht ik bij United: dit heb ik niet verdiend. Maar ik ben een vechter en professional. Ik geef niet op."

De 34-jarige Valdes vervolgt: "Dit was het grootste gevecht uit mijn carrière en ik heb gewonnen." De keeper koos niet voor de gemakkelijke weg en is ondanks alle moeilijkheden positief over Van Gaal. "Ik kan niet negatief praten over Van Gaal of Manchester United. Ze hebben me door mijn blessureperiode geholpen en de manager gaf me zowel bij FC Barcelona als bij United de kans."

"Van Gaal is als een vaderfiguur voor mij. Ik wil de laatste zes maanden niet in negatieve zin herinneren. Hij staat voor mij bovenaan. We zijn nog steeds vrienden en er zijn geen problemen tussen ons", besluit Valdes.