'Fantastische transfer lonkt voor Dost: landskampioen wil twaalf miljoen betalen'

'Fantastische transfer lonkt voor Dost: landskampioen wil twaalf miljoen betalen'

19-08-2016 10:44
9

Sporting Portugal heeft de komst van Bas Dost uit het hoofd gezet. Volgens de Portugese sportkrant A Bola zijn Leicester City en Newcastle United nu de belangrijkste kandidaten om de Nederlandse spits over te nemen van VfL Wolfsburg. Sporting kan niet opboksen tegen de grote bedragen uit Engeland. 

De Portugese grootmacht hoopte met Wolfsburg een deal te kunnen sluiten voor zes á zeven miljoen euro. De Bundesliga-club eist echter minimaal twaalf miljoen. Een dergelijk bedrag is te gortig voor Sporting. Leicester en het gedegradeerde Newcastle zijn wél bereid om diep in de buidel te tasten voor de voormalig spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo, schrijft A Bola vrijdag. 

Regerend landskampioen Leicester wil zich graag versterken met een extra spits. Dost moet bij The Foxes gaan concurreren met onder meer Jamie Vardy. Leonardo Ulloa vertrekt waarschijnlijk. Ook Newcastle is op zoek naar een nieuwe targetman. Naast Dost (27) denken The Magpies ook aan FC Utrecht-vedette Sébastien Haller. Ondertussen heeft Sporting de focus verlegd naar een ándere Nederlandse spits. Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) is in beeld.