De opvolger van Cillessen bij Ajax: acht mogelijke kandidaten

De opvolger van Cillessen bij Ajax: acht mogelijke kandidaten

19-08-2016 11:30
50

Nu Jasper Cillessen verrassend voor een transfer naar FC Barcelona staat moet Ajax als de wiedeweerga op zoek naar een nieuwe doelman. VoetbalPrimeur zet acht mogelijke kandidaten voor de Amsterdammers op een rij.

De Peter Bosz-bekenden

Pedrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv)
Niet voor niets brak Jordi Cruijff bij Maccabi Tel Aviv het transferrecord door drie miljoen euro neer te tellen voor deze negentienjarige doelman. Inmiddels is de Serviër twintig jaar en heeft hij alweer twee volle seizoenen als eerste doelman van Crvena Zvezda en Maccabi Tel Aviv achter de rug, mét Europa League-ervaring. Kent Peter Bosz bovendien nog van diens halfjaartje in Israël.



Eloy Room (Vitesse)
Er loopt in de Eredivisie weinig keeperstalent rond dat op het eerste oog direct klaar zou zijn voor de stap naar de top van de competitie én mogelijk spelen in de Champions League. Eloy Room van Vitesse zit er misschien wel het dichtst tegenaan. De doelman werd tijdens het eerste jaar van Bosz bij Vitesse eerst een halfjaar verhuurd aan Go Ahead Eagles, werd vervolgens in de winterstop teruggehaald om de rest van het seizoen in Arnhem op de bank te zitten en was sinds november 2014 de eerste man van Bosz bij Vitesse.

 

De eerder genoemde kandidaat

Fabian Giefer (Schalke 04)
In juni van dit jaar maakte Bild nog melding van gesprekken tussen Ajax en de zaakwaarnemers van Giefer over een transfer wanneer Cillessen zou vertrekken. De doelman moet bij Schalke 04 genoegen nemen met een reserverol en wil ergens eerste keus zijn. Giefer is 26 jaar, 1 meter 96, en speelde in twee seizoenen Schalke slechts twee duels.



De haalbare toptalenten

Ethan Horvath (Molde)
Ajax kent deze speler nog van de Europa League-wedstrijden tegen Molde afgelopen seizoen (twee keer 1-1) en Horvath heeft zich sindsdien alleen maar nog meer ontwikkeld. Hij is pas 21 jaar, heeft al 13 Europese wedstrijden gespeeld, waaronder in de voorronde van de Champions League en zat deze zomer bij de Amerikaanse selectie voor de Copa America.

 

Mouez Hassen (Nice)
Met keepers als Hugo Lloris en David Ospina staat Nice bekend om zijn uitstekende keepersacademie en Hassen is het laatste grote keeperstalent uit de jeugdopleiding van de Franse club. 21 jaar, met zijn 1.84 ietwat aan de kleine kant, maar beschikkend over snelle reflexen. Hassen was in het seizoen 2014/15 eerste doelman bij Nice maar is inmiddels voorbijgestreefd door Yoan Cardinale, met zijn 22 jaar nog zo'n groot keeperstalent.

 

De Engelse Hollanders

Michel Vorm (Tottenham Hotspur)
Een doelman die nog altijd te goed is om in de Premier League op de bank te zitten. Ervaring én een Nederlander, dus ongetwijfeld een goede optie voor Ajax als hij niet te duur blijkt. Eén probleem: Hugo Lloris is bij Tottenham geblesseerd geraakt, waardoor de club niet happig is op een vertrek van Vorm.

 

Tim Krul (Newcastle United)
Al jaren geroemd in Engeland, maar door de degradatie is Krul nu met Newcastle actief in het Championship. Krul is bijna terug van een blessure die hem tien maanden lang aan de kant hield. Dat vormt een risico voor Ajax, maar de doelman is indien fit een geweldige versterking voor de Eredivisie.



De ontevreden bankzitter

Mathew Ryan (Valencia)
Er lopen in Europa genoeg keepers rond die bij goede clubs op de bank zitten terwijl ze genoeg potentie hebben om zelf op hoog niveau onder de lat te staan. Mathew Ryan van Valencia is zo iemand. Met zijn 24 jaar is het voor de Australiër, die een jaar geleden overkwam van Club Brugge, belangrijk om veel te gaan spelen en daarvoor moet hij door de aanwezigheid van Diego Alves en Jaume Doménech, die beiden vaker keepte afgelopen seizoen dan Ryan, voor uitwijken. Wellicht dat Ajax hem à la Traoré kan huren.